Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία ασχολείται με εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας σε ένα ευρύ φάσμα αγροτικών καλλιεργειών.

icon_widget_image Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ - 5μμ icon_widget_image Γεωργίου Κατεχάκη 1, Θεσσαλονίκη TK 54627 icon_widget_image +30 2310 287166 +30 2315 535565 icon_widget_image info@tractorgps.gr sales@tractorgps.gr

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

TractorGPS

Πρότυπο σύγχρονου αγρότη στην Χαλκιδική με τις καινοτόμες λύσεις γεωργίας ακριβείας της TractorGPS

 

Σε άρθρο στο Agronews.gr φιλοξενήθηκε η συνέντευξη του παραγωγού που χρόνια τώρα εμπιστεύεται τις ολοκληρωμένες λύσεις γεωργίας ακριβείας της TractorGPS, κ. Μιλτιάδη Χαρένη.

 

O κ. Χαρένης μπήκε στο παιχνίδι της γεωργίας ακριβείας από πολύ νωρίς και πλέον «κεντάει» 4.000 στρέμματα στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, εστιάζοντας σχεδόν αποκλειστικά στο σκληρό σιτάρι. Με μια μείωση στο κόστος 50% ακόμα και η διαρροή των αποδόσεων σε επίπεδα του 20% αφήνει πιο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα απ’ ό,τι η παραδοσιακή προσέγγιση που κυνηγά κιλά και τιμή στα αλώνια.

 

Ο κ. Χαρένης αξιοποιεί το πρωτοποριακό Σύστηµα Χαρτογράφησης Φυτών Plug-n-Play, Augmenta, την διάθεση του οποίου κάνει η TracroGPS και του επιτρέπει, μαζί με έναν λιπασματοδιανομέα ακριβείας, να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τη λίπανση, ενώ εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της πρώτης και μοναδικής στην Ελλάδα, σπαρτικής μηχανής της AΜΑΖΟΝΕ, τα γεωργικά μηχανήματα της οποίας διαθέτει για την Κεντρική Μακεδονία η εταιρία μας.

 

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρένης, γνωρίζοντας τα ψεκαστικά drones της XAG που διαθέτει στην Ελλάδα η TractorGPS, θεωρεί ότι ένας αγρότης οργανωμένος πρέπει να έχει στο υπόστεγό του την νέα τεχνολογία των αγροτικών drones, μαζί με μια εταιρεία να τον υποστηρίζει πρακτικά και συμβουλευτικά, τονίζοντας ότι με το drone ο αγρότης μπορεί  να έχει μια καλύτερη εικόνα, την οποία θα την πάρει στο σπίτι, στον υπολογιστή, θα ελέγξει το χωράφι σπιθαμή προς σπιθαμή και θα έχει καλύτερη εικόνα για την υγεία του και για την παραγωγή.

 

Για την συνεργασία του με την εταιρία μας, χαρακτηριστικά αναφέρει στην συνέντευξη του ο κ. Χαρένης:

«Ξεκίνησα πειραματικά πριν περίπου 5 χρόνια. Αρχικά με μια εταιρεία η οποία αποδείχθηκε πως προσπαθούσε και εκείνη να βρει τα πατήματά της. Την επόμενη χρονιά αποφάσισε να συνεργαστώ με μια άλλη, την Tractor GPS του κυρίου Ζαμίδη και είδα καλύτερα αποτελέσματα. Βήμα – βήμα πήγαμε. Το πρώτο που κάναμε ήταν να πάμε σε εδαφολογικές αναλύσεις, μετά σε αεροφωτογραφίες και στην καταγραφή απόδοσης παραγωγής στη Θεριζοαλωνιστική. Τα «παντρέψαμε» όλα αυτά και προσπαθήσαμε τη δεύτερη χρονιά της συνεργασίας μας να πάμε να βελτιώσουμε τους χάρτες παραγωγής.»

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μιλτιάδη Χαρένη για την αναφορά του στην εταιρία μας και κυρίως για την συνεργασία του και την εμπιστοσύνη του στη τεχνογνωσία και την εξειδίκευση μας στο χώρο της ευφυούς γεωργίας.

 

Είμαστε υπερήφανοι για το άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα της παραγωγής του και το  θετικό οικονομικό αποτέλεσμα που πετυχαίνει αξιοποιώντας σύγχρονες λύσεις γεωργίας ακριβείας απ’ ό,τι μόνο παραδοσιακές λύσεις.

 

Παραμένουμε πάντα δίπλα του. Μαζί προχωράμε μπροστά!

 

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ: https://www.agronews.gr/

Καλάθι Αγορών