Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία ασχολείται με εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας σε ένα ευρύ φάσμα αγροτικών καλλιεργειών.

icon_widget_image Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ - 5μμ icon_widget_image Γεωργίου Κατεχάκη 1, Θεσσαλονίκη TK 54627 icon_widget_image +30 2310 287166 +30 2315 535565 icon_widget_image info@tractorgps.gr sales@tractorgps.gr

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

TractorGPS

Συνέντευξη του CEO κ. Αριστόδημου Ζαμίδη στο Infocom.gr για τα οφέλη των αγροτικών drone

 

Συνέντευξη παραχώρησε ο CEO της TractorGPS, κ. Αριστόδημος Ζαμίδης στο περιοδικό Infocom.gr της γνωστής εκδοτικής εταιρίας Smart Press, μιλώντας για την χρήση, τις εφαρμογές και τα οφέλη των αγροτικών drone.

 

Ο κ. Ζαμίδης αναφέρθηκε στην 10ετή πορεία της εταιρείας που την καθιστά ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της γεωργίας ακριβείας και μετέφερε το όραμα μας για  τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, τη μείωση των εκροών των παραγωγών, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ζαμίδης σχολίασε τις βασικές εφαρμογές που προσφέρει η TractorGPS, όπως ο ψεκασμός, η λίπανση και η σπορά, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα οφέλη που προσφέρουν σήμερα τα αγροτικά drones, όπως:

α) Στην εφαρμογή ψεκασμού και λίπανσης σε έκτακτες συνθήκες. Η πρόσβαση στον αγρό θα ήταν σε προηγούμενα χρόνια απαγορευτική μέσα από παραδοσιακά αγροτικά μηχανήματα. Τώρα πια, εξασφαλίζεται μέσω των drone και έτσι αποφεύγεται η σοβαρή απώλεια καλλιέργειας σε αντίστοιχες καιρικές συνθήκες.

β) Στην αποφυγή απωλειών απόδοσης από μηχανικές εφαρμογές. Οι καλλιέργειες, κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών μέσω παραδοσιακών μηχανημάτων (τρακτέρ – παρελκόμενα), υπόκεινται σε σοβαρές απώλειες άνω του 15%, λόγω της πορείας ανάμεσα και πάνω στα φυτά και το έδαφος.

γ) Στην εξοικονόμηση γεωργικών εφοδίων, καθώς έχουν ήδη αποδείξει σημαντική μείωση των γεωργικών φυτοφαρμάκων.

 

Ο κ. Ζαμίδης ερωτώμενος για τα trends που «σχηματίζουν» την επόμενη ημέρα της συγκεκριμένης αγοράς, απάντησε ότι υπάρχει ένα trend για μεγάλα αγροτικά drone που ξεπερνούν τα 70kg, με σκοπό την μεγαλύτερη αυτονομία και τον ψεκασμό μεγαλύτερων εκτάσεων, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «το στοίχημα στην αυτονομία είναι η ενεργειακή αυτονομία και όχι το μέγεθος των drone και της δεξαμενής.»

 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ

 

Η TractorGPS βρίσκεται εδώ και μια 10ετία στην αιχμή των εξελίξεων γύρω από την αγροτική τεχνολογία και δεσμεύεται για την συνεχή ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως αυτή των drone που φέρνουν το χωράφι του αύριο, σήμερα!

Ευχαριστούμε θερμά το Infocom.gr για την συνέντευξη.

Καλάθι Αγορών