Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία ασχολείται με εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας σε ένα ευρύ φάσμα αγροτικών καλλιεργειών.

icon_widget_image Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ - 5μμ icon_widget_image Γεωργίου Κατεχάκη 1, Θεσσαλονίκη TK 54627 icon_widget_image +30 2310 287166 +30 2315 535565 icon_widget_image info@tractorgps.gr sales@tractorgps.gr

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

TractorGPS

Εξαγορά της Bilberry από την Trimble

Τον Σεπτέμβριο, η Trimble ανακοίνωσε ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας τεχνολογίας Bilberry, η οποία ειδικεύεται σε συστήματα επιλεκτικού ψεκασμού για βιώσιμη γεωργία.

Οι αγρότες αντιμετώπισαν πρόσφατα μια σειρά από προκλήσεις, όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της αντοχής των ζιζανιων στα ζιζανιοκτόνα και η επέκταση των κανονισμών για την ενθάρρυνση πιο βιώσιμων γεωργικών πρακτικών. Οι κανονισμοί αυτοί αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας του εδάφους, της γονιμότητας του εδάφους και της διαχείρισης των θρεπτικών ουσιών, καθώς και στη μείωση της χρήσης χημικών ουσιών, ειδικά εκείνων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ή το περιβάλλον. Οι λύσεις  επιλεκτικού ψεκασμού είναι ιδανικές για να βοηθήσουν τους αγρότες να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.

 

Το Bilberry είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει μια μεγάλη ποικιλία ειδών ζιζανίων σε πραγματικό χρόνο για όλους τους τύπους καλλιεργειών. Το σύστημα επιτρέπει στους ψεκαστήρες να εξοπλιστούν εκ των υστέρων με τεχνολογία που εφαρμόζει ζιζανιοκτόνο μόνο στα ζιζάνια αντί για την καλλιέργεια ή το γυμνό έδαφος. Το σύστημα επιτρέπει επίσης στους αγρότες να απεικονίσουν τις καλλιέργειές τους καθώς και τα ζιζάνια σε έναν χάρτη, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την ανάπτυξή τους σε προβληματικές περιοχές. Η Bilberry είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που εμπορευματοποίησαν αυτήν την τεχνολογία και μελέτες έχουν δείξει ότι το σύστημα μπορεί να μειώσει τη χρήση ζιζανιοκτόνων κατά περισσότερο από 80%, ενώ προστατεύει το περιβάλλον και μειώνει σημαντικά το κόστος εισροών.

 “H προγραμματισμένη εξαγορά της Bilberry χτιζει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο φυτοπροστασίας της Trimble προσθέτοντας δυνατότητες επιλεκτικού ψεκασμού και υποστηρίζει την ανάπτυξη λύσεων αυτόνομης καλλιέργειας.”  δήλωσε, ο  Jim Chambers, αντιπρόεδρος της Trimble Agriculture.

 

Η Trimble, δήλωσε:

Η λύση του Bilberry είναι συμβατή με τις περισσότερες μάρκες και μοντέλα ψεκαστικών, η οποία είναι ιδανική για τις περισσότερες αγροτικές μονάδες  που χρησιμοποιούν εξοπλισμό διαφορετικών κατασκευαστών. Αυτό είναι το  μεγάλο πλεονέκτημα και μαζί με τις υπάρχουσες ικανότητες της Trimble, θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τον ρόλο μας στην αναπτυσσόμενη αγορά λύσεων γεωργίας ακριβείας που μπορούν να μειώσουν το κόστος των εισροών, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα για τους πελάτες μας και να προωθήσουν τη βιωσιμότητα στη γεωργία.

Ο συνδυασμός των τεχνολογιών Trimble και Bilberry θα επιτρέψουν την ανάπτυξη νέων συναρπαστικών λύσεων επιλεκτικού ψεκασμού για αγρότες σε όλο τον κόσμο που συχνά αγωνίζονται να ενσωματώσουν και να χρησιμοποιήσουν προϊόντα υλικού και λογισμικού σε διάφορες μάρκες αγροτικού εξοπλισμού”

 

Σχετικά με την Bilberry:

Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας το 2016. Η στόχος της είναι να βοηθήσει τους καλλιεργητές να μειώσουν δραστικά την ποσότητα των χημικών που ψεκάζονται στις καλλιέργειες βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα και την κερδοφορία της παραγωγής τους. Με την βοήθεια  τεχνητής νοημοσύνη, το Bilberry μεταμορφώνει την προστασία των καλλιεργειών ψεκάζοντας σε επίπεδο φυτού. Τα έξυπνα συστήματα ψεκασμού καλλιέργειας της εταιρείας μετατρέπουν τους ψεκαστήρες σε έξυπνους κινητήρες που ψεκάζουν τα ζιζάνια απευθείας χωρίς να βλάπτουν τις καλλιέργειες.

 

Σχετικά με την Trimble:

Το τμήμα Γεωργίας  Ακριβειας της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Trimble παρέχει λύσεις που επιλύουν πολύπλοκες τεχνολογικές προκλήσεις σε όλη τη γεωργική διαδικασία. Οι λύσεις επιτρέπουν στους αγρότες να βελτιστοποιούν τους πόρους παραγωγής τους με επιτυχία και με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Καλύπτοντας όλες τις εποχές, καλλιέργειες, εδάφη των αγροτών, οι λύσεις Trimble μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις περισσότερες μάρκες και μοντέλα αγροτικών μηχανημάτων, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Καλάθι Αγορών