Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία ασχολείται με εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας σε ένα ευρύ φάσμα αγροτικών καλλιεργειών.

icon_widget_image Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ - 5μμ icon_widget_image Γεωργίου Κατεχάκη 1, Θεσσαλονίκη TK 54627 icon_widget_image +30 2310 287166 +30 2315 535565 icon_widget_image info@tractorgps.gr sales@tractorgps.gr

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Η έννοια του “ISOBUS”

Τί είναι το “ISOBUS”

Το “ISOBUS” είναι ένα ηλεκτρονικό πρωτόκολλο επικοινωνίας των γεωργικών παρελκόμενων και τρακτέρ. Όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια όταν άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα ηλεκτρονικά συστήματα στην γεωργία , κάθε κατασκευαστής δημιουργούσε και εξέλισσε ηλεκτρονικά σύστημα σε δικά του πρωτόκολλα , με αποτέλεσμα στις μέρες μας να μην μπορούν να επικοινωνήσουν αλλά και να μεταφέρουν στοιχεία μεταξύ τους . Για παράδειγμα είναι σχεδόν απίθανο στην Ελλάδα να βρούμε αγρότη που να έχει ψεκαστικό με ίδιο πρωτόκολλο με αυτό του Λιπασματοδιανομέα . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα όταν θέλουμε να παρακολουθήσουμε την καλλιέργεια μας ηλεκτρονικά “Γεωργία ακριβείας” .Το “ISOBUS” δημιουργήθηκε μέσα από μια σύμπραξη εταιρειών τρακτέρ , παρελκόμενων και ηλεκτρονικών συστημάτων .

isobus_

*** Είναι πλέον βασικός κανόνας στην αγορά ενός παρελκομένου με ηλεκτρονικά να διευκρινίζεται εάν είναι τουλάχιστον “ISOBUS-ready” δλδ εάν είναι “έτοιμο για ISOBUS”. Διαφορετικά θα πρέπει να ξοδέψετε αρκετά χρήματα σε μετατροπείς από το ένα πρωτόκολλο στον άλλο .

Παράδειγμα :

Εάν προβείτε στην αγορά ενός συστήματος πλοήγησης GPS χωρίς ISOBUS αλλά αυτό συνδέεται με το ψεκαστικό, όταν αγοράσετε ένα Λιπασματοδιανομέα με ηλεκτρονικά συστήματα , θα είναι αδύνατο να συνδεθεί . Σε αυτή την περίπτωση είτε θα πρέπει να αγοράσετε ένα δεύτερο πλοηγό GPS είτε θα πληρώσετε 1/3 τις τιμής του GPS για μετατροπή.

in Γεωργία Ακριβείας
Καλάθι Αγορών